Avokadosalat – Jeg har et avokadotre i hagen, men jeg tror ikke at det vil gi meg så mange avokader. Eller, rettere sagt så er jeg vel egentlig helt sikker på at jeg ikke kommer til å få noen. Avokado er faktisk en frukt, og jeg er veldig glad i den, som så mange andre frukter.

Avokado smaker vel egentlig ikke så mye. Men, den er litt fet, med en spesiell evne til å suge til seg smaker fra sitrusfrukter, krydder, marinader eller røkt mat.

Av navnet virker ikke avokado som noe veldig appetittelig. Avokado kommer nevnet av ordet aguacatl, som på det indiske språket nahuatl betyr testikkel… Men så er det jo altså noe man spiser, og til og med er veldig sunt. Avokadoen inneholder B-, E-, og K-vitaminer og er i tillegg rik på umettet fettsyrer (det vil si de gode fettsyrene).

Avokadosalat

Avokadosalat – Oppskrift

Avokadoer kan brukes på mange måter. De kan deles og spises som de, fylles, moses til guacamole, i suppe, stekes i ovnen med egg i, eller lages som salat for eksempel. Ja, den har mange bruksområder som du skjønner, og enda flere til, men her vil jeg gjerne snakke mer om avokadosalaten.

Dette trenger du til 4 personer

 • 4 ss olivenolje
 • 2 ts flytende honning
 • 4 avokadoer
 • 4 vårløk
 • 3 dl edamamebønner
 • 2 lime
 • friskhakket persille, timian, koriander eller annen krydderurt
 • Salt og pepper

Slik lager du avokadosalat

 1. Rør olje og honning godt sammen til en dressing
 2. Smak dressingen til med salt og pepper
 3. Del avokadoene i to og fjern sten og skall før du skjærer dem i biter
 4. Snitt vårløken fint
 5. Bland avokadobitene, vårløk, edamamabønner og krydderurt med dressingen
 6. Skvis over limesaft rett før servering

Avokadosalaten er herlig som tilbehør til for eksempel laks servert med stekte poteter, men den er perfekt som et friskt tilbehør til annen fisk og kjøtt også

Slik skjærer du enkelt en avokado i biter

Avokadoen er veldig myk i kjøttet som gjerne kan skape litt problemer når man skal dele den opp. Det er derfor lurt å bruke en skarp til å skjære gjennom avokadoen. Begynn med å dele avokadoen hele veien på langs rundt stenen og del den i to. Stenen vil nå sitte i den ene avokadobåten. Hakk knisveggen hard ned i kjernen og vri den ut av avokadoen.

Nå kan du enten fjerne skallet ved å bruke en spiseskje til å ta ut kjøttet, før du deler den i biter, eller du kan skjære et gittermønster gjennom i fruktkjøttet helt ned til  skallet. Deretter kan du skrape ut fruktkjøttet med en spiseskje. Det vil da komme ut som biter.

Du kan også prøve deg på en av våre mange andre salater.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Avokadosalat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time