Pølsegryte er jo lett nok, en rett med pølser i. Pølsegryte er en norsk hverdsgsrett, den spises også mye i Danmark og Sverige. Før var pølser billige, men nå er ikke pølser det billigste å spise lengre. Men pølsegryte smaker uansett veldig godt og det er lett å lage.
Pølsegryte – oppskrift
Vanlige kjøttpølser er nok de billigste du kan bruke i en pølsegryte, og de er gode å bruke med mindre du vil ha noen med lavere innhold av fett.
4 personer
45M
Middag
Ingredienser
- 1 kg poteter
- 2 løk
- 8-10 pølser etter eget ønske
- 3 ts paprika
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl melk
- Smør til steking
- Salt og pepper
- Gressløk
Slik lager du pølsegryte
- Skrell potetene, skjer dem i ca. 2 cm tykke skiver og kok dem møre i lett saltet vann – dette kan gjøres tidligere på dagen eller dagen i forveien.
- Skrell løken og skjær dem i halve tynne skiver.
- Skjær pølsene i 2 cm tykke stykker.
- Sviss løken i smør til de er gyldne.
- Tilsett pølser og la dem få litt farge.
- Tilsett paprika, rør godt og la det hele svisse i ½-1 minutts tid.
- Tilsett de kokte avdryppede potetskiver, tomatpuré og melk og la det hele simre til det er gjennomvarmt.
- Smak til med salt og pepper.
- Server med klippet gressløk. Det er en god idé å ha løken på når retten er anrettet på tallerkenen hvis du forventer at eventuelle rester skal oppvarmes i morgen.
Hvis du vil ha retten til flere personer – for eksempel hvis du får uventede gjester, så server med noen skiver grovt brød og eventuelt en salat eller liknende.
Tips: pølsegryte med ekstra smak
Normalt bruker vi gode gammeldagse wiener pølser til pølsegryte. Det vil jeg ikke sette spørsmålstegn ved, at det er en god variant. For det er det! Men hvis du gjerne vil spice retten litt opp så er det to triks.
- Bruk røkt paprika istedenfor normal paprika. Det gir litt ekstra twist – særlig for voksne smaksløker.
- Bruk chorizo i pølsegryten som erstatning for wiener pølsene eller 50/50. Du får noe som er litt annerledes enn den klassiske pølsegryte, men den spanske varianten smaker veldig godt.
Begge tipsene er noe vi anbefaler spesielt voksne å bruke.
Velbekomme!