Wok- er en deilig rett som både raskt og enkelt. I tillegg smaker wok utrolig godt og kan varieres etter smak, ønsker eller det som er i kjøleskapet.

Den tiden du skal bruke, avhenger av hvilke ingredienser du velger å ha i din wok – spesielt hvilket kjøtt du velger, da noe kjøtt tar lengre til å tilbrede enn annet.

wok

Wok med kylling – oppskrift

I denne oppskriften på wok har vi valgt å bruke kyllingbryst. Det er enkelt og raskt å steke, i hvertfall når det er skåret i strimler. Derimot har vi valgt å bruke tørret shiitake sopp i vår wok, som helst skal bløtes opp først og det tar litt tid, men de er verdt det!

Ingredienser til wok til 4 personer

  • 1 beger tørret shiitake sopp
  • 2 kyllingbryst
  • Smoked paprika krydder
  • 2 gulrøtter
  • 1 purreløk
  • 200 g spinat
  • 1 glass/boks bambusskudd – gjerne skåret i staver
  • Vannkastanjer på boks
  • ½ l vann
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ts dadelsirup
  • Sushiskåret, marinert ingefær – jeg brukte ca. ¼ glass
  • En plate nuddler
  • Risvinseddik
  • Sojasaus
  • Salt

Slik lager du wok med kylling

  1. Start med å sette soppen i bløt i minimum 45 minutter i kaldt vann. Sørg for å holde dem under vannoverflaten.
  2. Skjær imens kyllingbrystet i tynne strimler på 0,5*5 cm.
  3. Dryss kyllingbrystet i smoked paprika krydder og litt salt, slik at alt er tildekket og la det trekke.
  4. Skjær imens gulrøttene og purreløk i tynne staver av ca. 5 cm i lengden.
  5. Skyll spinaten og hakk den grovt.
  6. Skjær bambusskudd i samme bredde og lengde som gulrøtter – hvis de ikke allerede er skåret.
  7. Del halvparten av vannkastanjene i kvarter, så hver kastanje blir i 4 eller 8 stykker (de 8 får du dersom du skjærer de store vannkastanjene på midten i lengderetningen, innen du skjærer dem i kvarter). Resten av vannkastanjene brukes hele i retten.
  8. Varm opp wokken. Sett samtidig over vann til koking av nuddlene i en kjele.
  9. Ha rapsolje, dadelsirup og østersaus i den varme wok.
  10. Ha deretter kjøttet i wokken og stek det til det er mørt i ca. 5-7 minutter.
  11. Ta kjøttet opp og legg den enten på rist eller legg det på en tallerken og dekk det til med aluminiumsfolie.
  12. Ha soppen i wokken og stek det sammen. Ha eventuelt en ½ dl vann eller mindre oppi wokken.
  13. Ha de skårede gulrøtter og purrer i, og stek dem i ca. 2 minutter.
  14. Tilsett heretter ingefær, vannkastanjer og bambusskudd.
  15. Stek i 3-4 minutter og tilføy spinaten.
  16. Ha imens nuddlene i det kokende vannet.
  17. Ta kyllingkjøttet tilbake i wokken og bland alt sammen.
  18. Hell vannet av nuddlene og tilsett dem i wokken litt etter litt, mens du blander rundt. Dermed blir de ikke til en stor uhåndterlig klump.
  19. Smak til med risvinseddik, sojasaus og eventuellt en liten skvett av laken fra den marinerte ingefæren, samt. litt salt etter behov.
  20. Din wok kan serveres med chilisaus eller sojasaus etter din smak.

Slik lager du wok med kylling, lykke til!

Prøv også noen av våres andre retter med kylling som kylling korma, hel kylling i ovn eller kyllinggryte.

Summary
recipe image
Recipe Name
Wok
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email