Kjøttpudding består av en eller annen type av hakket kjøtt som blandes med herlige krydder, grønnsaker og andre ingerdienser før den stekes i ovnen.

Kjøttpudding er – utover å være utrolig godt – en enkel måte å øke kjøtt på. Du kan nemlig tilsette så mye forskjellig til kjøttet, som “utvider” retten. Dette kan være alt fra sjampignon, bacon, nøtter og hakkede grønnsaker. Jo flere ingredienser du tilfører, jo større brød kan du få, og jo bedre er det egentlig.

Hvor lenge skal kjøttpudding steke?

Kjøttpuddingen skal stekes i ca. 1 time. Det kommer selvfølgelig ann på størrelsen, ovnens temperatur og ovnen generelt. Sjekk kjøttpuddingen med en gaffel, en kjøttnål eller lignende. Når kraften er klar, er kjøttpuddingen ferdig.

Kjøttpudding

Kjøttpudding – oppskrift

En kjøttpudding som ligger blant mine favoritter er en kjøttpudding med bacon og oksekjøtt. Så, det er den oppskriften du får her.

Ingredienser til 4-6 personer

  • 1 løk
  • 200 g sjampignon
  • 75 g valnøtter
  • Litt olje
  • 2 hvitløksfedd
  • 500 g hakket oksekjøtt
  • 1 dl rasp
  • 1 egg
  • 1 bundt persille
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss sterk sennep – f.eks. dijon
  • 1 ss worcestershire saus
  • 8-10 baconskiver
  • Salt og pepper

Slik lager du kjøttpudding

  1. Forvarm ovnen til 200° C.
  2. Finhakk løk, hvitløk og sjampignon
  3. Varm litt olje i en stekepanne, og stek løken til den blir blank.
  4. Tilsett sjampignon og hvitløk
  5. La steke til væsken har fordampet, og sett pannen til side.
  6. Finhakk i mellomtiden valnøttene og persille
  7. Bland alle ingrediensene – bortsett fra baconskivene –  sammen til en deig
  8. Pensl en brødform med litt olje før du tilsetter kjøttpuddingen i formen
  9. Fordel baconskivene på tvers over puddinge og ned i kantene.
  10. Stek kjøttpuddingen i ca. 50-60 minutter, til den er gjennomstekt
  11. La kjøttpuddingen hvile i ca. 5 minutter før du skjærer den i skiver.

Saus til kjøttpudding

Det er flere sauser som fungerer til en kjøttpudding, men jeg synes at soppsaus passer best til denne. For en mer klassisk stil er det selvføgelig også utmerket med en brun saus.

Tilbehør til kjøttpudding

Hasselbakpoteter smaker fantastisk til kjøttpudding, for det må jo være mer enn bare saus. I tillegg er det også godt med dampet grønnsaker til.

Innbakt kjøttpudding

En av mine favoritter er innbakt kjøttpudding. Du kan bruke samme oppskrift som ovenfor, men ikke ha bacon rundt. Du kan gjerne steke det sammen med sopp og hvitløk, eller droppe det. Det blir en skikkelig smakfull rett uannsett

Du trenger ca. 400 g butterdeig som du ruller ut og legger i brødformen før du tilsetter kjøttpuddingen og pakker deigen rundt. Skjær vekk deig som blir til overs. Skjær 2-3 snitt i deigen. Stek brødet på samme måte som overfor. Dersom deigen blir for mørk kan du dekke den med aluminiumsfolje.

Velbekomme

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Kjøttpudding
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time