Ramen er en japansk suppe med kjøtt, egg, grønnsaker, nudler og stort sett all slags råvarer du måtte ønske. Denne suppen har blitt økende populær i løpet av de siste årene. Det er egentlig en god tøm kjøleskapet-suppe for å bruke opp forskjellige rester. Har du ikke rester eller noe du må bruke før det blir dårlig kan du jo bare kjøpe inn for å lage min favoritt oppskrift
Suppen serveres gjerne med enten fjærkre, fisk, okse- eller svinekjøtt. Du kan også servere den med bare grønnsaker, for grønnsaker hører uannsett til.
Hva er ramen nudler?
Suppen har fått navnet etter nudlene man har i, nemlig ramen nudler. Ramen nudler er japanske hvetenudler. Suppen er en japansk nudelrett som faktisk oppstod i Kina på 1600-tallet. Nudlene har etter hvert blitt integrert i japansk matlagning.
Ramen er også opphavet til den såkalte hurtigramen som ble oppfunnet i 1958. Hurtigramen kan tilberedes kun ved å helle på kokende vann, og spises over hele verden.
Ramen – oppskrift
Jeg elsker å spise denne japanske suppen med kylling i, men en god oksestek – gjerne lett rosa – ligger på en tett andreplass.
Ingredienser til 4 personer
- 250 g babyspinat
- 100 g østershatter eller sjampignon
- 1 rød paprika
- 4 vårløk
- 4 egg
- 500 g kyllingbrystfilet
- Litt smør eller olje til steking
- 16 dl hønsebuljong
- 250 g ramen nudler – eller risnudler
- 6 ss soyasaus
- 4 ts raspet ingefær
- 2 ts finhakket chili
- 2 ss fish sauce
- litt bønnespirer
- 1 lime
- litt gressløk
Slik lager du ramen
- Skjær sopp, paprika og vårløk i mindre biter
- Bløtkok eggene – ca. 6 minutter
- Stek kyllingfiletene i en stekepanne med smør eller olje til de er gjennomstekte, og sett dem til side.
- Stek spinat og sopp et par minutter på pannen
- Kok opp en gryte med buljong og nudler
- Tilsett soyasaus, ingefær, chili, fish sauce, spinat, sopp, paprika og vårløk
- Skjær kyllingen i skiver og eggene i to
- Server suppen i porsjonsboller med kyllingskiver, egg, bønnespirer og gressløk, og en limebåt ved siden av.
Velbekomme