Banana split var en populær dessert på 80- tallet. Men heldigvis har det gode ved banana split overlevd eller ihvertfall vendt tilbake. Og nøyaktig som mange andre retter som plutselig blir moderne igjen har det samme skjedd for denne desserten. 

Tidligere hadde enhver restaurant med respekt for seg selv, banana split på dessert- menyen, og den har sakte, men sikkert begynt å komme tilbake. Jeg har ihvertfall sett den flere steder. 

Skal du selv servere banana split til dessert, så følg med her. For er det en dessert som har sin rett til å kalle seg rask og god er det denne. Den er kjempegod og er enkelt og raskt å lage!

Banana split – oppskrift

Denne desserten består hovedsakelig av banan, is og krem dekket med sjokoladesaus. Banana split er en dessert du kan lage mens gjestene venter, så rask er den – altså hvis du ikke skal lage til 20 gjester. Ta evt. isen opp 1/2 – times tid før, så den er lett å skjære i. Den  kan lages på mange måter, men her får du min oppskrift. 

1 person

5M

Kos

Ingredienser

 • 1 kule vaniljeis
 • 1 kule sjokoladeis
 • 1 banan
 • 1-2 ss lettpisket kremfløte
 • Sjokoladesaus – kjøp den ferdig eller lag den selv – eller bare bruk hakket sjokolade
 • 3- 4 nøtter
 • Frukt til pynt

Slik lager du banana split

 1. Legg en kule vaniljeis og en kule sjokoladeis på en avlang tallerken eller liknende. 
 2. Skrell bananen og del den på langs. 
 3. Ansett de to halve delene med en på hver side av isen. 
 4. Ha et par fulle skjeer med krem oppå isen og bananen. 
 5. Ha sjokoladesausen over eller dryss med hakket sjokolade. 
 6. Hakk evt. nøtter og dryss dem over og pynt med fersk frukt. 

Så har du en deilig og rask desset! Vanskeligere er det ikke. Evt. kan du pynte den med parasoller, glitter og strøssel, så den ser mer festlig ut. 

Krem på flaske eller hjemmelaget?

Du kan selvfølgelig bruke krem fra flaske. Det smaker litt mere "kunstig" - selv om det faktisk er laget av opp til 99% kremfløte - enn den kremen du selv pisker av kremfløte. Også er den du kjøper dyrere. Til gjengjeld har den den fordelen at den holder seg lengre. 

Banana split skål

Har du besluttet deg for å lage banana split ofte fra nå av, kan du kjøpe en banana split - skål. Skålen er designet slik at bananen er lett å anrette og får god støtte. For det kan godt være litt vanskelig på en vanlig tallerken. 

Men ellers kan du bruke ovale, lave serveringsskåler. De serveringsskålene som ofte blir brukt til å servere wok i eller liknende. 

Den sunnere utgave av banana split 

Vil du lage banana split litt sunnere, så server den med en sunnere is, som inneholder mindre sukker eller som du selv lager av frosne bananer, fersk frukt og bær, som jordbær, blåbær, kiwi eller liknende. Du kan fortsatt hakke nøtter eller mandler og istedenfor sjokoladesausen kan du drysse over litt hakket mørk sjokolade. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Banana split
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time