Det er ikke mye som er så forfriskende som en fruktsalat. Da jeg var liten fikk vi det bare når vi hadde besøk, og da var det som et tilbehør til osten som dessert.
Det var fersk frukt blandet med frukt fra boks blandet i krem. Jeg elsket det, men nå som jeg har mer lyst til å redusere både fett og sukkerinntaket, er ikke denne salaten like fristende. Nå blir jeg mer fornøyd med en salat som fremhever fruktens syrlighet og naturlig sødme i stedet for å gjemme den i krem.
Fruktsalat med krem
Derfor er denne versjonen av fruktsalat mer frukt enn krem, men litt må det jo være mener jeg. Og det er også tillatt med litt hakket sjokolade til slutt.
Ingredienser til 4 personer
- 1½ dl kremfløte
- 1 dl yoghurt naturell
- 2 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
- 400 g frukt og bær – helst ferske – f.eks. appelsin, ananas, eple. druer, pære, melon, banan, jordbær, bjørnebær, bringebær, kiwi, mango, eller … ja mulighetene er mange. Velg 4-5 forskjellige typer.
Slik lager du fruktsalat
- Pisk fløten til en lett krem før du blander inn yoghurt, sukker og vaniljesukker
- Skyll, rens og del opp frukt og bær i passende biter
- Legg litt av kremen i porsjonsformer før du topper med frukten.
Du kan selvfølgelig også servere kremen og frukten i to boller slik at alle kan servere seg selv og bestemme ønsket mengde og tilpasse etter eget behov.
Server gjerne med hakket sjokolade i kremen. Alternativt kan du også lage hjemmelaget is til.
Velbekomme!