Jordskokker

Jordskokker er en rar rot, og den er nettopp en rotgrønnsak også. Det er absolutt ikke en matvare som går unna i matbutikkene. Noe av grunnen må jo være at den er ganske stygg og lite appetittvekkende med sin knudrete og skitne form. Det er egentlig veldig synd for den er faktisk både god og sunn å spise.

Jordskokker ble faktisk spist av indianerne, og ble «oppdaget» av de hvite kolonistene i Massachusetts i 1603.

Jordskokker blir ofte forbundet med artisjokk, spesielt på engelsk der de til og med går under navnet Jerusalem Artichokes. Arten jordskokker er jo egentlig helt annerledes enn artisjokken. I planteriket ligner jordskokkene egentlig mest på solsikkene.

Vi har samlet noen oppskrifter som bruker jordskokker her.

Jordskokksuppe – vi spiser mye suppe på høsten og vinteren, men det blir fort litt kjedelig med de samme suppene hele tiden. Jordskokksuppe er faktisk et skikkelig godt alternativ som gir en god variasjon til en god og spennede høstmiddag.