Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

For mange er det en utfordring å holde den sunne livsstilen året rundt. Vi vet alle at det er viktig å leve et sunt liv, men det er ofte lettere sagt enn gjort. Det trenger imidlertid ikke være så vanskelig i det hele tatt, og du trenger ikke tilbringe timer i treningsstudioet og kun spise dampede grønnsaker med kylling. Her gir vi deg fem tips til hvordan du kan holde deg i form.

Bevege deg og vær aktiv

Dette kommer nok ikke som en overraskelse, men det er viktig at du beveger deg hvis du ønsker en sunn og sprek kropp. En del av dette er at du trener, men det er også viktig at du inkorporerer bevegelse i hverdagen. Dette kan du blant annet gjøre ved å:

  • Ta trappene istedenfor heisen
  • Gå og sykle i stedet for å kjøre bil
  • Parker bilen et stykke fra reisemålet ditt slik at du får en liten spasertur

 

I tillegg bør du selvfølgelig få pulsen opp ved å trene noen ganger i uken. Det kan være at du blander løping, yoga og styrketrening. Eller kanskje du tar en morgensvøm og en halvtime med trening om ettermiddagen. Det er helt opp til deg hvordan du trener, men sørg for å få mye bevegelse inn i din daglige rutine. Skal du følge de offisielle kostrådene betyr dette at du bør bruke minst 30 minutter hver dag i fysisk aktivitet tilsvarende hurtig gange.

Ha et sunt og variert kosthold

Det er ingen vei utenom det. Du er hva du spiser. Det er derfor viktig at du spiser et sunt og variert. Et variert kosthold med grove kornprodukter, grønnsaker, frukt, bær og fisk, samt begrensede mengder med bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker, er veien å gå hvis du vil holde deg sprek.

Sliter du med å inkorporere det ønskede kosthold i matplanen din? Det kan være vanskelig å omsette alle ønske du har til måltider. Heldigvis kan du finne næringsrike og velsmakende oppskrifter for alle på HelloFresh, som er næringsrike og følger kostholdsrådene vi alle burde følge. Disse oppskriftene er raske, enkle og fristende, samtidig med at de er sunne.

Alt med måte

Husk at det å leve sunt ikke skal føles som en kur hvor du ikke kan og kan gjøre noe. I en sunn livsstil er det også plass til en sjokoladebit, en kopp varm kakao, saus og poteter og så videre. Det handler mer om mengden. Det er ikke noe galt i å spise en is i ny og ne eller lage ekstra god mat på lørdager, men alt med måte.

Tilbring tid utendørs

I Norge er vi så heldig å ha en fantastisk natur vi kan utnytte. Å tilbringe mye tid ute er en god ide hvis du vil holde deg frisk. Når du oppholder deg ute, beveger du deg vanligvis mer enn når du holder deg inne. Kanskje leker du med barna i hagen, klipper gress, planter blomster eller pusser bilen. I tillegg er frisk luft alltid godt og det er sunnere å være ute enn inne, så kom deg endelig ut i hagen eller naturen.

Lytt til kroppen din

Til syvende og sist handler det om å lytte til kroppen. Spis når du er sulten og slutt å spise når du er mett. Mange mennesker har en tendens til å spise selv når de egentlig ikke er sultne. Det kan også være at du strekker deg etter sjokoladen hver kveld av ren vane fremfor lyst. Lytt derfor alltid til kroppen din, og slå av autopiloten slik at du bryter de dårlige vanene.

 

Print Friendly, PDF & Email