Annonse:

Vi går mot en ny årstid, og da er det alltid fristene å gjøre noen nye endringer i hjemmet. Et av stedene man bruker litt ekstra mye tid er kjøkkenet, og det gir god mening å fikse litt på dette når du ønsker nye inntrykk i hjemmet.

La oss se på tre enkle, og billige måter som kan gi kjøkkenet ditt en helt ny lokk til den nye tiden.

1.      Finn en ny farge

En av de aller enkleste måtene å friske opp et rom på, er å male. Farger har så mye å si for hvordan man opplever et rom, og det kan også påvirke humøret og stemningen vi er i. Mange liker litt mørkere og koseligere omgivelser når det går mot høst og vinter, og kanskje du skal se etter noen mørke fargetoner når du skal male kjøkkenet? Det kan for eksempel være en mørk grønn eller en mørk grå farge.

Hvis du ønsker å skape en virkelig stor forandring med maling, kan du ta på deg motet, og tiden, til å male kjøkkenskapene. Dette vil transformere kjøkkenet ditt, slik at det nærmest ser ut som et helt nytt rom. Før du maler noe som helst er det viktig å skaffe seg riktig utstyr, og vite hvilken primer du skal male med først. Kanskje du må pusse skapene, eller gjøre annet forarbeid?

2.      Gjør noe nytt

Det man ofte lengter etter, er å gjøre noe helt nytt med rommet man vil friske opp. Det kan for eksempel være nye møbler eller dekorasjonselementer, eller gjøre en forbedring på noe som allerede er der. En god måte å gjøre dette på, er å endre på vinduene dine. Da snakker vi ikke om å ta de vekk eller bygge noe, men kanskje du vil lage et folie vindu. Det er enkelt og koster ikke mye, og kan dessuten transformere hele inntrykket i rommet. Man kan for eksempel skaffe seg folie med mønster, eller frost folie som gir mindre innsyn.

3.      Organiser på nytt

Innimellom så trenger du verken å male eller kjøpe nye møbler, man kan nemlig gjøre mange forbedringer med tingene du allerede har. En super måte å forbedre kjøkkenet, er å organisere alt du har på nytt. Da kan du kjøpe noen nye beholdere, for eksempel krukker, esker eller skåler, som gir alt på kjøkkenet sin helt egen plass. Ikke bare er det en mulighet for å rydde ut og vaske skuffer og skap grundig, det blir også morsommere å lage mat, ettersom du vet nøyaktig hva det er du har, og hvor du kan finne det.

Prøv en eller flere av disse tipsene, og merk hvordan kjøkkenet blir som et helt nytt rom.

 

Print Friendly, PDF & Email