Vil du helst at matvarene dine skal vare lenger i kjøleskapet ditt? Da kan du med fordel lese videre her. Det er nemlig slik at ikke alle er klar over at hvordan matvarene plasseres i kjøleskapet faktisk har en stor innvirkning på hvor lenge de holder seg.
Trenger du et nytt kjøleskap av god kvalitet så kan du finne mange gode kjøleskap tester hos Test-kjøleskap.no. Et energivennlig og moderne kjøleskap er steg én for å kunne oppbevare matvarene dine på best mulig måte.
Slik oppbevarer du kjøtt, fisk og fjærkre
Disse matvarene burde oppbevares på det aller kaldeste stedet i kjøleskapet, og det er som regel helt nederst i grønnsaksskuffen. Det er overraskende for mange, og dette er viktig informasjon dersom du vil at kjøttet ditt skal holde seg ferskt så lenge som mulig.
Det er også viktig at du oppbevarer alt av kjøtt i sin originale innpakning – for dersom du bytter beholder når det er snakk om rått kjøtt så er det lett at matvarene blir utsatt for skadelige bakterier.
Slik oppbevarer du melkeprodukter
Melkeprodukter burde også oppbevares på de mer kjølige hyllene i kjøleskapet – og melkekartonger skal overraskende nok aldri oppbevares i døren på kjøleskapet. Det er fordi dette er det varmeste stedet i kjøleskapet, og når det er snakk om produkter som fort går ut på dato eller blir dårlige så er det ikke her du vil oppbevare de.
Dersom du vil at melken din skal vare ekstra lenge så lønner det seg å overføre melken til en beholder som er laget av glass eller PBA-fri plast, for kartonger som er laget av papp gir gode vekstvilkår for bakterier rundt helletuten. Det vil føre til at du får i deg disse bakteriene hver gang du tar deg et glass kald melk.
Hard ost burde også forbli innpakket helt til du skal bruke de, og her kan du med fordel bruke vokspapir som en miljøvennlig og naturlig oppbevaringsmetode.
Slik oppbevarer du frukt og grønnsaker
Enkelte frukter og grønnsaker kan føre til at andre typer frukt og grønnsaker blir dårlige raskt – hold derfor matvarer som epler, gulrøtter, sitrusfrukter og bananer for seg selv.
Dersom matvarene ikke er vasket så må de oppbevares i poser eller bokser slik at bakteriene fra jorden ikke forflytter seg over til andre matvarer i kjøleskapet. Sitrusfrukter, løk og poteter skal imidlertid ikke oppbevares i kjøleskapet, men i romtemperatur.
Du kan vaske frukt og grønt på en enkel, naturlig og miljøvennlig måte ved å blande ca. 2 spiseskjeer klar eddik i en stor bolle med iskaldt vann. La matvarene ligge i vannet i ca. 3 minutter før du skyller de godt. Eddiken dreper skadelige bakterier, og du kan være sikker på at det du serverer familien din er helt rent.