Under Coronakrisen har vi alle sammen levet litt for oss selv, uten alle de hyggelige middagsselskapene, som vi normalt holder en gang imellom. Det er derfor mange som savner gleden ved å planlegge og forberede en middag med vennene. Men hvorfor ikke, allerede nå, begynne planleggingen av den neste vennemiddagen? Så er du helt klar, når hverdagen endelig blir normal igjen.

Sammensett en spennende meny

Selv om det bare er en vennemiddag, så er det faktisk grunn nok, til å sammensette en lekker meny, med omtanke for gjestene og for årstiden. Tre retter vil være perfekt for vennegruppen, selvfølgelig også hvor du har gjort klar en forfriskende velkomstdrink ved ankomst. Det er alltid en god ide at du tar hensyn til årstiden i valget av råvarer, og hvordan du sammensetter menyen. Bruk gjerne lokale råvarer, som tilhører den årstiden de serveres i. Hvis det er en varm sommerdag, så skal dette også gjerne tenkes inn i den maten du serverer for vennene.

Omtanke i detaljene

Maten er selvfølgelig viktig når du inviterer til middag, men det er også viktig at du tenker over hva du ønsker å servere til maten. Et veltilpasset glass med vin, kan være med til å løfte måltidet til nye høyder, hvis det er en vin som komplementerer maten på den riktige måten. Husk også at din gravide venninne skal føle seg inkludert, det er derfor en god ide at du serverer lekre drikkevarer både med og uten alkohol. Som alltid, så skal du vite om gjestene har spesielle behov, allergier eller mat de ikke liker. Når dette er tatt i betraktning, så er det selvfølgelig du som bestemmer menyen. Hvis du er en av mange nordmenn som liker å avslutte måltidet med en enkel porsjon snus, så finnes det stort utvalg av snus, på nettet. Husk at et pyntet bord, hvor man kan se at noen har gledet seg til besøk, er med på å skape den helt rette stemningen, fra start.

Print Friendly, PDF & Email