ANNONSE

Det er sikkert mange som er enige i at mat generelt smaker bedre på tur, uansett om det handler om grillpølser, pinnebrød eller et frysetørket måltid varmet over bålet. En lang fjelltur, eller en fin dag på stranden, gjør også at maten smaker enda bedre. Samtidig er det selvfølgelig ikke noe i veien for å lage litt mer forseggjort mat også på tur.

Når du har tilgang til et komplett kjøkken

Norske hytter ligner alt mer på vanlige boliger, med fult utstyrte kjøkken, strøm, vann og alle bekvemmeligheter. Selv i campingvogn eller bobil er kjøkkenopplevelsen nesten som hjemme, eventuelt også med et fortelt campingvogn der det er plass til litt større kjøkken.

Hvis du elsker å lage mat, er det kanskje en ferie i seg selv å faktisk få lov til å lage mat i ro og fred. Det er vanskelig å matche matlaging med utsikt mot fjellheimen, eller utendørs kokkelering samtidig som du hører bølgeskvulpet i bakgrunnen.

På tur i skogen eller på fjellet

Det kan være litt mer komplisert å lage god mat på tur, men det er mulig å gjøre det beste ut av situasjonen:

  • Gjør så mye som mulig i forkant, slik at du for eksempel har ferdig kuttede ingredienser med deg. Dessuten er det selvfølgelig mange retter som kan lages ferdige, og så bare varmes på tur.
  • Retter som lages i en og samme kjele er ekstra relevante på tur, når du ikke nødvendigvis vil ha med deg en mengde forskjellige kasseroller og stekepanner.
  • La deg inspirere av området som dere er på tur i. Det er vanskelig å matche retter som inneholder nyfanget fisk, nyplukket sopp eller krydder og bær fra naturen.

Med enkle grep kan campingturen faktisk bli et kulinarisk høydepunkt, der god mat og drikk kompletterer andre inntrykk og opplevelser på turen. Det vil alle i familien garantert sette pris på.

Print Friendly, PDF & Email