Laks er alltid godt, men lakseruller er en delikatesse. Lakseruller kan serveres som en del av en buffet, som forrett eller som en enkel lunsj. Det er jo ikke så ofte vi spiser mer enn en rett i løpet av hverdagen, og enda sjeldnere vi spiser buffet. Desverre, for det betyr at det ikke er så mange muligheter for lakseruller, men da er det jo greit at det er en rask og enkel lunsjrett også da!

Det høres kanskje ut som en dyr hverdagslunsj, men røkelaks er ikke nødvendigvis spesielt dyrt.

Lakseruller

Lakseruller – Oppskrift

Du trenger ikke følge denne oppskriften helt som meg, den kan varieres etter lyst, smak og behag. Jeg fikk grunnoppskriften av en venninde som alltid har lakseruller med til buffeten vi har på nyttårsaften. Jeg ville gjerne lage laksrerullene litt oftere, og kan ofte lage meg dette som en fin helgelunsj.

Dette trenger du til forrett for 4 personer

  • 75 g naturell smøreosst
  • 1 tortillalefse
  • Grønn salat – etter smak og behag. Du skal bruke den til å dekke lefsen og eventuelt ved siden av. Jeg har brukt 1 hode hjertesalat på bildet, men ruccola, isbergsalat eller spinat fungerer også veldig godt.
  • 100-150 g røkelaks i skiver
  • 4 sitronskiver

Slik lager du lakseruller

  1. Smør osten ut på tortillaen – helt ut i kantene
  2. Fordel salatblader over osten
  3. Fordel til slutt lakseskiver over salaten
  4. Rull tortillaen sammen og pakk den stramt inn med husholdningsfilm og legg den i kjøleskap i ca. 30 min.
  5. Skjær rullen opp i ca. 2 cm tykke skiver, og fordel dem uttover et fat eller tallerkener med salat og sitron ved siden av.

Tips: Lag en dressing for litt mer smak ved å blande sammen ¼ dl olivenolje, 1 ss hvitvinseddik, sitronsaft fra ¼ sitron, ½ ts sennep, litt estragon, salt og pepper. Smør dressingen over laksen før du ruller tortillaen sammen.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Lakseruller
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time