Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Hva er vel bedre enn å ha en trivelig piknik? Du kan ta med seg alskens delikatesser hjemmefra, og nyte dem i nærmeste park eller ta turen til stranden. En annen mulighet er å gi seg naturen i kast.

Fremfor å sette seg i bilen, eller ta trikk eller buss, så kan du nemlig også frakte piknikkurven ut i langt villere landskap. Tenk hvor spennende å forlyste seg med gode smørbrød, deilige salater, og smakfulle småretter mens du nyter noen av de mange prangende naturomgivelsene vårt langstrakte land byr på.

I denne artikkelen gir vi deg noen praktiske tips for alle som har lyst til å kose seg med piknik litt utenfor allfarvei. Vi håper de kan virke inspirerende og være til nytte.

Ta gjerne sykkelen i bruk

For å komme seg et godt stykke ut i naturen, til nærmeste utkikkspunkt eller trekkplaster, kan det være lurt å ta på seg sykkelhjelm og ta turen på to hjul. På den måten dekker du lengre avstander raskere. Du slipper også å bli sliten, samtidig som du enkelt kan frakte piknik-mat og tilhørende drikke på en praktisk og sikker måte.

Du kan plassere det du skal ha med deg i sykkelvesker eller en egnet kurv. Er dere flere som skal ut på piknik sammen, går det jo desto lettere ved å dele på alt som skal være med på en vellykket utflukt av denne typen, fra tallerkener, bestikk og drikkekar, til underlag og annet.

Husk at du kan lage mat ute i det fri også

En piknik består som oftest av at du lager deilig mat hjemme som du så pakker ned i egnede beholdere for transport til nærmeste park eller lignende. Men det er også fullt mulig å supplere menyen med mat du lager der og da, ute i det fri.

Du kan pakke med deg en engangsgrill eller primus, for eksempel, i din sykkelveske. På den måten er det ingenting i veien for å tilberede deilige grillspyd, varme en smakfull suppe du har laget hjemme på forhånd, og så videre. Klart det er sånn som gir din piknik det lille ekstra.

Bare husk å respektere gjeldende krav og regler når det gjelder sikkerhet. Du må aldri bruke grill eller lage bål utenfor områder hvor dette er spesifikt tillatt.

Print Friendly, PDF & Email