Brokkolipai – Det er ikke vanskelig å lage en pai – selv ikke fra bunnen av, men det tar selvfølgelig litt lengre tid enn om du bruker en ferdiglaget paibunn. Må du først dra i butikken for å faktisk kjøpe den, er sannsynligvis raskere å lage bunnen også selv.
Den paibunnen du får oppskrift på her tar ikke mange minutter å blande sammen, og den er enkel å jobbe med.
Paibunn oppskrift
Du kan jo eventuelt dobble oppskriften, så har du ferdiglaget deig neste gang du skal lage pai. Da slipper du å skulle lage den igjen eller hente en i butikken
Til en bunn trenger du
- ¾ dl kefir
- 1 eggeplomme – spar på hvitten til fyllet
- 125g mel
- 1 ts olivenolje
- ½ ts sukker
- 1 klype salt
Slik lager du paibunnen
- Sett ovnen på 180°C
- Bland ingrediensene og elt den sammen til en fast deig
- Rull ut deigen på en kjøkkenbenk til den er på en størrelse med en paiform med en diameter på ca. 26 cm.
- Pensl paiformen med litt olje
- Legg deigen i formen slik at den henger litt ut over kanten
- Forbak paien i ovnen i 15 minutter
Brokkolipai med skinke og bacon
Når paibunnen er ferdig kan du ha nesten hva du vil i den, som f.eks purre, blomkål, laks, eller som vi har gjort i eksempelet under med brokkoli, skinke og bacon, en klassisk kombinasjon som er en sikker vinner.
Dette trenger du til en brokkolipai
- 120 g brokkoli
- 100-125 g bacon
- 1 egg
- 1 eggehvitte – den som ble til overs fra bunnen
- ½ dl kesam eller gresk yoghurt
- 40 g kremost
- 1 dl melk
- ½ dl revet ost
- 100-125g kokt skinke
- Salt og pepper
Slik lager du en brokkolipai
- Damp brokkolien et par minutter med en klype salt
- Skjær baconet og skinken i biter
- Stek baconet sprøtt
- Bland egg, eggehvitte, kesam, kremost, melk og ca. halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.
- Bland brokkolien, bacon og skinke med eggemassen
- Fordel fyllet i den forstekte paibunnen, og strø resten av osten oppå.
- Stek paien videre i ca. 25 minutter.
Så har du en herlig pai til buffeten, lunsj eller middag med en liten salat, brød eller lignende til. Velbekomme





