Brokkolipai – Det er ikke vanskelig å lage en pai – selv ikke fra bunnen av, men det tar selvfølgelig litt lengre tid enn om du bruker en ferdiglaget paibunn. Må du først dra i butikken for å faktisk kjøpe den, er sannsynligvis raskere å lage bunnen også selv.

Brokkolipai

Den paibunnen du får oppskrift på her tar ikke mange minutter å blande sammen, og den er enkel å jobbe med.

Paibunn oppskrift

Du kan jo eventuelt dobble oppskriften, så har du ferdiglaget deig neste gang du skal lage pai. Da slipper du å skulle lage den igjen eller hente en i butikken

Til en bunn trenger du

  • ¾ dl kefir
  • 1 eggeplomme – spar på hvitten til fyllet
  • 125g mel
  • 1 ts olivenolje
  • ½ ts sukker
  • 1 klype salt

Slik lager du paibunnen

  1. Sett ovnen på 180°C
  2. Bland ingrediensene og elt den sammen til en fast deig
  3. Rull ut deigen på en kjøkkenbenk til den er på en størrelse med en paiform  med en diameter på ca. 26 cm.
  4. Pensl paiformen med litt olje
  5. Legg deigen i formen slik at den henger litt ut over kanten
  6. Forbak paien i ovnen i 15 minutter

Brokkolipai med skinke og bacon

Når paibunnen er ferdig kan du ha nesten hva du vil i den, som f.eks purre, blomkål, laks, eller som vi har gjort i eksempelet under med brokkoli, skinke og bacon, en klassisk kombinasjon som er en sikker vinner.

Dette trenger du til en brokkolipai

  • 120 g brokkoli
  • 100-125 g bacon
  • 1 egg
  • 1 eggehvitte – den som ble til overs fra bunnen
  • ½ dl kesam eller gresk yoghurt
  • 40 g kremost
  • 1 dl melk
  • ½ dl revet ost
  • 100-125g kokt skinke
  • Salt og pepper

Slik lager du en brokkolipai

  1. Damp brokkolien et par minutter med en klype salt
  2. Skjær baconet og skinken i biter
  3. Stek baconet sprøtt
  4. Bland egg, eggehvitte, kesam, kremost, melk og ca.  halvparten av osten, og smak til med salt og pepper.
  5. Bland brokkolien, bacon og skinke med eggemassen
  6. Fordel fyllet i den forstekte paibunnen, og strø resten av osten oppå.
  7. Stek paien videre i ca. 25 minutter.

Så har du en herlig pai til buffeten, lunsj eller middag med en liten salat, brød eller lignende til. Velbekomme

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Brokkolipai
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)