Ferske vårruller kommer fra Vietnam, og er en skikkelig hyggelig rett å spise sammen. Hos oss serverer vi dem som «lag-selv-mat», der vi gjør klart masse forskjellig tilbehør i boller på bordet som hver enkelt kan velge mellom. Alle kan dermed fylle sine rispapirruller med det de selv ønsker.

Ferske vårruller

Det er altså enkelt å lage denne retten, den eneste litt vanskelige delen er vel å rulle vårrullene sammen. Enten så går de i stykker, eller de klistrer seg sammen – begge med dårlig resultat ettersom de ikke kan brukes siden man ikke får lagt inn fyllet.

Teknikk til å rulle vårruller

Men jeg har et triks. Ta en dyp tallerken som har plass til en hel rispapir og fyll den med kaldt vann. Legg et og et rispapir i vannet i noen sekunder. Begynn så å fylle den i en bred stripe. Når den er ferdig fylt kan du rulle den over fyllet til du får en fin rull.

Forslag til fyll

Fyllet bør jo være vietnamesisk ettersom retten kommer fra Vietnam, men hva er egentlig det? Det vietnamesiske kjøkken er hovedsakelig inspirert av det kinesiske, tilsatt litt av det franske og krydret med det malaysisike, kambosiske og thailandske. Det skal hovedsakelig være ferskt, sprøtt og delikat i disse vårrullene

Alt du skal tilsette skal være i strimler, finhakket eller i mindre munnfuller.

  • Vårløk, asparges, sopp, reddik, gulrøtter, agurk, paprika, chili, sukkererter, selleri, avokado
  • Spinat, salat, kål
  • Edamamebønner, spirer
  • Urter
  • Kokte nudler, kokt quinoa
  • Krabbekjøtt, reker
  • Stekt kjøtt – kylling, kalkun, svinekjøtt
  • Laks

Mulighetene er mange, og det er bare fantasien som setter grenser. Begrens deg til noen få ingredienser. Du trenger heller ikke å ta alt som ligger på bordet i hver rull, men prøv deg heller frem med forskjellige smaksvarianter.

Saus

Når de er klare til å spises skal de gjerne også dyppes i noe. Her vil jeg foreslå hoisinsaus, soyasaus eller chilisaus.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Ferske vårruller
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time