Moussaka er en tradisjonell gresk rett med lammekjøttdeig og aubergine. Mange vil kalle moussaka for gresk lasagne. Dette fordi disse rettene ligner mye, men der lasagnen inneholder pasta inneholder moussake aubergine. Retten består rett og sletl av grønnsaker, kjøtt og saus – alt i en form. Den består hovedsakelig av aubergine, tomat, lam, hvitløk og diverse urter.

Moussaka

Moussaka – Oppskrift

Jeg er den som kan skryte av at jeg ikke er kresen på mat jeg spiser, men jeg må jo innrømme at det er noen ting jeg ikke spiser, og noen ting jeg ikke er spesielt begeistret for, men ikke spiser. Aubergine og squash hører egentlig til i den kategorien, så det kjøper jeg egenltig heller aldri.

Eller, det vil si, jeg kjøpte det aldri frem til jeg prøvde moussaka for første gang. Jeg ble nemlig veldig positivt overasket over hvor god denne retten er, og lager den nå til hele familiens glede.

Dette trenger du til 4 personer

  • 2 store auberginer
  • 500 g hakket lammekjøtt
  • 1 stor løk
  • ½ dl olje
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts allehånde
  • ½ ss hakket persille
  • 1 ss mel
  • 2½ dl melk
  • 15 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 1 knippe revet muskatt
  • 70 g ost
  • Salt og pepper

Slik lager du moussaka

  1. Rens og kutt auberginene i skiver.
  2. Legg aubergineskivene i et dørslag med salt mellom lagene, og la dem dryppe av i ca. 30 minutter
  3. Hakk løken i mellomtiden
  4. Tørk av aubergineskivene med tørkepapir før du steker dem i en stekepanne med litt olje ved svak varme til de er møre – ca. 3-4 pr skive
  5. Når de er møre legger du dem på tørkepapir
  6. Stek løken bland i mer olje i samme stekepanne.
  7. Tilsett kjøtt og stek videre til det er gjennomstekt
  8. Tilsett tomater, allehånde, persille, salt og pepper.
  9. La simre i 20-25 minutter
  10. Forvarm ovnen til 180° C.
  11. Pisk mel og litt av melken sammen i en liten gryte
  12. Tilsett smør og resten av melken før du koker opp under omrøring. Så har du en bechamelsaus
  13. Ta gryten av varmen før du tilsetter eggeplommen og muskatt og smaker til med salt og pepper.
  14. Legg aubergineskiver og kjøttsausen lagvis i en dyp ildfast form. Avslutt med aubergineskiver før du heller becahmelsausen jevnt over og så raspet ost.
  15. Stek Moussakaen i oven i ca. 45 minutter til osten er gylden

Server moussakaen med salat og brød til og nyt.

Tips 1: Har du for mange aubergineskiver kan du hakke opp litt i mindre biter og tilsette i kjøttsausen

Tips 2: Du kan gjerne erstatte lammekjøtt med oksekjøtt

Summary
recipe image
Recipe Name
Moussaka
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email