Annonse

Vi nordmenn er mer opptatt av interiør enn noensinne. Vi leter hele tiden etter nye løsninger på gamle problemer, og nå er det dukket opp en ny trend i forbindelse med kjøkkeninnredning. Flere og flere nordmenn velger nå å pakke kjøkkenet inn i folie i stedet for å male! Her kan du lese mer om folie og hvordan du gjør det, hvis du har lyst til å gjøre kjøkkeninnredningen både enklere og mer trendy. 

Hva er folie?

Det er relevant å først undersøke hva folie egentlig er. Du har helt sikkert hørt om folieinnpakning i forbindelse med biler. Folie har overraskende mange bruksområder, og det er mye lettere enn å male. Det er for eksempel mange som velger å pakke bilen inn i folie i stedet for å lakkere den. Folie er en form for vinylbelegg som man påfører en glatt overflate for å beskytte eller endre uttrykk på flaten. Dette egner seg derfor perfekt til oppussing.

Fordelen med folie er at den gir ikke bare farge, men også tekstur. Dette er avgjørende for mange, nå som vi er blitt mer oppmerksomme på både farger og teksturer når det kommer til interiør. Det er nettopp derfor folie er blitt så populært. Det er mange

Spar penger på oppussing med folie

Når man bruker folie kan man faktisk spare mye penger på oppussing. Kjøkken er en ting som mange er ivrige på å skifte ut, fordi det kommer nye trender hele tiden når det kommer til farger og tekstur. Ulempen er at det er utrolig dyrt å skifte ut hele kjøkkenet. Derfor kan folie være redningen. Det er nemlig ingen vits i å skifte ut hele kjøkkenet, når man bare kan oppgradere overflatene med folie. Du vil bli overrasket over hvor flotte resultater dette kan gi! Det er mange måter å oppgradere kjøkkenet på.

Noen velger å male eller skifte ut enkelte elementer, men folie er en forholdsvis ny løsning som mange tyr til, fordi resultatet blir så godt. Det er mange fordeler med folie kontra for eksempel maling. Folie er eksempelvis et veldig slitesterkt materiale. Folie kan også bidra til å gi mer tekstur og endre overflater til det bedre. En annen fordel med folie er at det går mye fortere å montere, enn å skifte ut hele kjøkkenet.

Det er jo ikke sånn at det er økonomisk å skifte ut kjøkkeninteriør hele tiden. Det blir fort utrolig dyrt og det er de aller færreste som har råd til å holde seg oppdatert hele tiden. Vi lever også i en tid hvor personlig stil og preg på hjemmet er viktig. Dette er også noe som kan fremheves med folie, og det er en ny måte å sette sitt personlige preg på kjøkkeninteriøret, når det kommer til fargesammensetninger og visuelt uttrykk. Folie kan bidra til å fornye i stedet for å utskifte, og det har positive konsekvenser både visuelt og økonomisk!

Med folie kan du enkelt fornye uttrykket til et kjøkkenbord, en benk eller andre møbler. Det er både ekstemt konstnadseffektivt og enkelt å montere. Spar penger på oppussing og pakk inn kjøkkenet i folie i stedet for å male eller skifte ut hele kjøkkenet.

Folie uten bobler

Mange tenker at det kanskje kan være litt vanskelig å montere folie selv, fordi resultatet ikke blir pent hvis det blir bobler i overflaten. Det behøver faktisk ikke å være tilfelle, og selv om monteringsprosessen krever litt tålmodighet, så er det ikke umulig å montere folie pent og helt uten bobler. Det kommer for eksempel an på hvilken folie du velger.

Det finnes flere forskjellige typer folie, og noen typer egner seg bedre til vegger, møbler og interiør enn andre. Det er viktig at du velger riktig type folie når du skal oppgradere kjøkkenet. Et godt alternativ til vanlig kontaktplast eller folie er Bubblefree Folie i farver, som finnes i et stort utvalg av farger som er lett å montere selv. Denne typen folie har lang holdbarhet og sikrer et flott utrykk i opp til 8 år. Dette er derfor også en god løsning hvis du ønsker å beskytte overflaten under mot riper, slitasje og skader. Bubblefree folie har kanaler som gjør at det er lett å montere uten at det kommer bobler i folien som ødelegger det flotte uttrykket. Man kan også flytte folien mens man monterer den, fordi den først fester seg når man bruker skraperen som følger med.

Bubblefree folie er lett å montre og finnes i flere farver og med flere forskjellige uttrykk. Det er derfor mange teksturer og farver å velge mellom, når du vil oppgradere kjøkkenet og samtidig beskytte møbler og overflater mot slitasje.

Det er helt klart også mer miljøvennlig å bevare og forlenge allerede eksisterende interiør enn å skifte det ut hver gang det kommer en ny trend.

Hvordan monterer jeg folie?

Det er ikke så komplisert å montere folie som du kanskje tror. Det er faktisk både effektivt og enkelt! Det viktigste når du skal montere folie selv, uansett hvilken overflate det gjelder, er å rengjøre overflaten grundig først. En ren overflate er alfa og omega når det kommer til folie, og helt nødvendig for å sikre et godt resultat.

Når du har rengjort overflaten, kan du plassere folien der du ønsker den og klippe den til overflaten som du ønsker. Deretter fester du folien til overflaten med skraperen som følger med i henhold til bruksanvisningen.

Det er med andre ord utrolig lett å oppgradere kjøkkenet selv, enten om det bare er en vegg, et møbel eller alle overflatene som skal pakkes inn i folie. Med boblefri folie er det mye lettere å få et pent resultat og ditt interiør kan vare i mange år til. Det er mye lettere å pakke inn i folie enn å pusse opp, i tillegg er det utrolig kostnadsbesparenede og du slipper å punge ut flere titalls tusen for å pusse opp kjøkkenet på nytt.

Når du oppgraderer interiøret med folie trenger du ikke profesjonell hjelp til montering. Du kan gjøre alt selv med et flott resultat uten problemer. Det er også så mange forskjellige farger og teksturer å velge mellom, at du kan sette ditt helt eget personlige preg på rommet.

Print Friendly, PDF & Email