Annonse:

Det er ingenting som er bedre enn å gi noe hjemmelaget til en du er glad i. det kan for eksempel være en deilig hjemmelaget rett, eller noe annet de kan nyte. Det er vanlig å komme med bakst og hjemmelagd mat i flere anledninger, for eksempel når det er bursdag, på et selskap, eller som julegave, men hva hvis du ikke kan møte personen fysisk.

Mange har kjente og kjære som bor i utlandet, noe som kan gjøre det vanskeligere å gi dem gjemmelaget mat. Likevel finnes det noen løsninger som gjør at dette er mulig, og som lar deg sende noe ekstra godt til en du er glad i.

Send det billig

Avhengig av hvor du skal sende maten til, kan det bli dyrt. Det er derfor en god ide å undersøke litt forskjellige muligheter, slik at du finner den billigste måte å sende pakker til utlandet på. Du kan sammenlikne og beregne priser på nett, og dermed finne det tilbudet som passer deg og din pakke best. Det vil generelt være billigere å sende mindre og lettere pakker, men også mer økonomisk, og miljøvennlig, å sende flere ting på en gang, fremfor å sende mange pakker.

Undersøk regler

Før du sender er det viktig å undersøke hvilke regler som gjelder for import i det landet du gjerne vil sende mat til. Det kan nemlig hende at det ikke er alt som er lov, og som vil bli stoppet på grensen. Da er det jo ingen som kan nyte maten din, og det er jo veldig synd. De fleste land forbyr import av varer som kjøtt, fisk, frukt og meieriprodukter.

Gjør det trygt

For at maten skal komme frem så trygt som mulig, er det noen viktige ting du som sender må gjøre. Først og fremst er det viktig tenke på temperatur. Pass alltid på at maten du sender tåler temperaturen som oppstår under reisen, og marker eventuelt boksen med instrukser før du sender.

Pass også på å pakke inn maten ordentlig, slik at den ikke blir skadet på turen. Gi beskjed til personen som skal få pakken, og send den i starten av uken, slik at den ikke blir stående på posthuset over helgen. Produkter som enkelt kan sendes er tørkede matvarer, og de som ikke behøver å være i kjøleskapet, for eksempel krydder, godteri eller boksmat.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email