God mat og god vin henger tett sammen, og det mange hobbykokker som også er lidenskapelig opptatt av å finne den rette vinen til maten. Det betyr dessuten at det er mange matinteresserte som er opptatt av vintilbehør.

Oppbevaring av vin på kjøkkenet

Det er ikke så rart at mange vinskap plasseres på kjøkkenet, med tanke på nærheten til både matlaging og spiseplass. Det finnes en mengde forskjellige typer oppbevaring å velge mellom, og utvalget av denne typen vintilbehør er særlig stort på nett.

Vin trives best under kontrollerte forhold, både når det gjelder langtidslagring og temperering før servering. Kjøleskapet er sjelden optimalt, og et vinstativ ved siden av platetoppen gjør ingen vinelskere fornøyde. Det kan kanskje se flott ut, men du vil ikke servere vin som er ekstra varmet opp av aktiviteten i kasseroller og stekepanner.

Da er et innebygget vinskap et svært godt alternativ, enten i full høyde eller plassert under benkeplaten. Kjøp gjerne et skap med to forskjellige temperatursoner, slik at du kan velge temperaturer som passer til forskjellige viner.

Servering av vin – og smart vininformasjon på kjøkkenet

Det finnes mange pene og smarte løsninger for servering av vin, og det gjelder ikke minst systemer som gjør det mulig å forsegle åpnede flasker. En åpnet flaske vil selvfølgelig alltid ha en begrenset levetid, men selv enkle systemer gjør det mulig å nyte den samme flasken over flere dager eller uker.

Digital vininformasjon på kjøkkenet er en annen mulighet. Det finnes flere apper som legger til rette for en oversikt over «vinkjelleren», noe som kan være praktisk hvis et større vinskap er plassert et annet sted i boligen. En stemmestyrt assistent kan dessuten være praktisk både når det gjelder vininformasjon og generell matlaging. Dagens stemmestyring er selvfølgelig ikke perfekt, men det kan for eksempel være morsomt å kunne spørre etter vintips samtidig som du er fullt opptatt ved grytene.

Print Friendly, PDF & Email