Annonse

Å lage god mat handler om å skape en opplevelse, og da betyr servering mye. Du kan skape de mest fantastisk kreasjoner på kjøkkenet, men du vil likevel ikke få full uttelling hvis du serverer maten på triste tallerkener i et rotete kjøkken. Spisebordet er også en viktig del av måltidet, og fungerer som et lerret for det du skaper.

Forskjellige tilnærminger – rustikt, elegant, enkelt eller bare en bakgrunn

Det finnes svært mange spisebord å velge mellom på markedet, og det betyr også at det alltid skal være mulig å finne et spisebord som både passer til behovene dine og kjøkkenet ditt.

  • Nordmenn er glade i rene naturmaterialer, og det er mange som velger et bord i tre. Husk på at det er mulig behandle tre på mange forskjellige måter. Det betyr at du kan velge mellom mange farger og stiler.
  • Spisebord i materialer som metall og stål er elegante, men forutsetter at du har et bevist forhold til hvordan en slik stil passer inn på kjøkkenet ditt. Et utypisk valg i Norge, men likevel noe du bør vurdere.
  • Mange velger å kjøpe et spisebord med en enkel overflate, rette linjer og en tidløs stil. Slike materialer er også vanligvis enkle å rengjøre, noe som kan være en fordel for barnefamilier.
  • Til syvende og sist er et bord egentlig bare en flate med fire bein. Hvis du bruker duk både til hverdag og fest, da kan du kjøpe praktisk talt hvilket bord som helst.

Spisebord kombinert med servise og bestikk

I noen tilfeller er det viktig å tenke over hvordan spisebordet passer sammen med servise og bestikk. For eksempel kan en rustikk treoverflate passe godt sammen med tallerkener i brunt, bestikk i gull og andre interiørelementer i skinn. Kombinert med en blomsterbukett, gjerne i sesongens farger, vil du skape et svært gjennomført og elegant uttrykk – en perfekt ramme for måltidet.

Print Friendly, PDF & Email