Er du glad i kake, men vil du helst at det skal være en sunn opplevelse som gjøre kroppen din godt, i stedet for en sukkerbombe som gjør deg uvel? Da kan du med fordel lese videre her. 

Det finnes mange gode alternativer til sukker når du skal bake, og det inkluderer blant annet flere typer søtningsmiddel. Du kan finne mange gode produkter og oppskrifter uten tilsatt sukker hos Bodylab.no.

Alternativer til sukker kan inkludere for eksempel stevia, maltitol, sukrin eller xylitol (som er laget av bjørketre). Xylitol høres imidlertid veldig kjemisk ut, men det er helt naturlig og både smaker som og ser ut som vanlig sukker. Ingen av disse alternativene vil heve blodsukkeret ditt, derfor er dette også gode alternativer for diabetikere. 

Ostekake med bringebærsmak

Er du glad i friske ostekaker så vil denne kaken definitivt falle i smak. Bruk den gjerne i selskaper, til bursdag, jul eller andre anledninger der du kan dele den med de du er glad i.

Ingredienser:

140 g digestive-kjeks

60 g søtningsmiddel i strøform

80 g cashew butter

60 g malt kanel

 

Ostekrem:

500 g cottage cheese

200 g gresk yoghurt

25 g bringebæryoghurt

1 ts vaniljesukker

7 g gelatinpulver

4 ss vann

90 g bringebær

Pynt:

250 g frosne bringebær

30 g søtningsmiddel i strøform

¾ ts gelatinpulver

Friske bær til pynt

Fremgangsmetoden er relativt enkel. Bland alle ingrediensene sammen i en minihakker slik at det blir til en tykk masse – men sørg for at kjeksen er helt knust. Deretter kan du kle bunnen av en kakeform med bakepapir, og trykke kjeksmassen utover bunnen. Stek bunnen på 175 grader i ca. 13 minutter, og la den deretter avkjøles helt. 

Deretter kan du lage ostekremen, og da skal du blande sammen cottage cheese, gresk yoghurt, bringebæryoghurt og vaniljesukker i en blender helt til massen blir klumpfri. Deretter har du vann og gelatinpulver i et vannbad til pulveret er helt oppløst, og da kan du blande gelatinen sammen med de andre ingrediensene. Tilsett deretter bringebær og rør sammen ostekremen. Fordel kremen jevnt på kakebunnen og sett kaken kjølig. 

Pynt med deilige bær

Til pynt kan du ha blande frosne bær og søtningsmiddel i en kjele og koke det opp. Ha i gelatinpulveret og rør godt i ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og la sausen kjøles ned i 20 minutter før du fordeler den jevnt over kaken. 

Kaken må settes i kjøleskapet i minst 4 timer før den skal serveres. Rett før servering kan du også pynte den litt ekstra med for eksempel friske bær eller mynteblader. Gjestene kommer garantert til å elske denne bringebærkaken. 

Print Friendly, PDF & Email