Annonse

Mat er en svært viktig del av kulturen vår, og en nødvendighet om vi skal overleve. Mat er også et sosialt samlingspunkt, og mange av oss elsker å lage mat til familie og venner, eller sammen med familie og venner. Det er heller ikke uvanlig å gå på kurs for å lære å lage ulike typer mat, eller reise på ferie for å besøke spesifikke restauranter. Dette koster naturlig nok litt penger, og det er selvfølgelig mulig å søke om et lån til dette.

Start med et budsjett

Uansett hvor du kunne tenke deg å reise for å oppleve en ny og spennende matkultur, må reisen din starte med et budsjett. Dette er rett og slett for at du skal finne ut av hva du har råd til. Et lån skal betales tilbake med avdrag hver måned, og det er greit å se at du har mulighet til å gjøre nettopp det.

Du kan benytte deg av en lånekalkulator for å få bedre oversikt. Her kan du legge inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, og så vil du få se hvor stort det månedlige avdraget kan bli. Ved å legge inn ulike tall, kan du komme frem til hvor mye du omtrent kan låne i forhold til hva du har mulighet til å bruke på avdrag hver måned.

Når du vet hvilket beløp du har å rutte med blir det lettere å planlegge den perfekte matreisen for deg.

Finn riktig bank

Når du har funnet ut hvor mye du mener du har råd til å låne, er det på tide å finne en bank å sende søknad til. Det er viktig å tenke over at det koster penger å låne penger, og derfor er det viktig å få kostnadene så langt ned som mulig.

Det er derfor lurt å be om tilbud på lån fra mer enn en bank. På den måten kan du sammenligne tilbudene du får, og velge det som passer best til deg. Du kan benytte deg av en sammenligningstjeneste, som Matchbanker. Her finner du oppdaterte oversikter over hvilke banker som har relevante lån, og da kan du søke direkte på disse. Å benytte seg av en slik tjeneste er helt gratis for deg som kunde.

Eksempel på lån fra Matchbanker: DigiFinans – Eff. rente: 14.9%, beløp: 65.000 kr. o/5 år. Etabl.geb.: 950 kr. Kostnad: 28.730 kr. Totalt: 93.730 kr.

Renter og nedbetalingstid

Renten du vil få tilbud om blir satt av banken etter at de har foretatt en kredittvurdering av deg. Det er det som heter effektiv rente som viser hva lånet ditt koster. Det er fordi denne renten inneholder både den nominelle renten og de gebyrene banken legger til.

Nedbetalingstiden for et forbrukslån varierer fra 1 til 5 år. Jo kortere tid du bruker, desto billigere blir lånet. Det er fordi renten løper i hele perioden. De fleste banker og långivere lar deg også innfri lånet før tiden uten at det koster deg noe ekstra.

Når du har fått et tilbud du synes er bra, undertegner du på avtalen ved å bruke din BankID. Når pengene har kommet inn på kontoen din er du klar for å legge ut på en kulinarisk reise.

Print Friendly, PDF & Email