Skikkelige feiringer krever ordentlig gode og lekre kaker. Og hva passer vel ikke bedre enn en kake som ser ut som norske flagg? En flaggkake fungerer som et fint symbol for enhver feiring. Det finnes mange måter å lage en flaggkake på, enten man ønsker å bruke friske bær eller konditorfarger. Selve trikset til å lage en flaggkake ligger i pynten på toppen. Her får du oppskriften på den perfekte sommerkaken med det norske flaggets farger og utforming.

Begynn fra bunnen

Når man skal lage en lekker og deilig flaggkake må man starte med basen først. Basen kan være en saftig og god bløtkake som man dekker fullstendig med krem. Kremen vil igjen fungere som basen bak norske flagg på toppen av kakene. Dersom ikke bløtkaken er favoritten, kan man for eksempel lage en ostekake i stedet. Begge disse typer kaker passer godt til friske bær, eventuelt om man har en helt annen favorittkake.

Pynt med friske bær

Friske bær både ser flott ut på en kake og smaker herlig sammen med en søt kake. Det du trenger for å pynte kaken som en flaggkake er:

• Blåbær
• Jordbær
• Krem

Start med å hente inspirasjon til kaken, slik at du har et mønster å gå etter når du skal lage norske flagg på toppen av kaken. Langkilde & Søn har et bredt utvalg norske flagg som du kan bruke som referanse til mønsteret.

Deretter renser du og kutter opp jordbærene slik at de kan legges pent på kaken for å danne mønsteret. Blåbærene må også skylles og renses, men disse kan beholdes hele.

For å lage mønsteret legger du oppkuttede jordbær, blåbær og krem lagvis. Dette kan gjøres på både runde kaker og firkantede kaker, alt ettersom hvilken type kake du har laget.

Norske flagg som kake

Norske flagg som kaker passer til de fleste feiringer. De fleste forbinder det med 17. mai-feiring, men flaggkaker kan like fint brukes til bursdagsfeiringer eller hagefester på en deilig sommerkveld på sensommeren. Det er også viktig å ikke føle seg for bundet når man skal lage en slik kake, fordi det da kan miste sjarmen. Kaken er like fin med litt tilfeldig lagte jordbær, som det er med helt rette kanter.

Det aller beste med enhver kake er at den smaker godt og kan nytes sammen med noen man trives med. Kaker hører med til feiringer og en flaggkake vil gi en ekstra god effekt på feststemningen.

Print Friendly, PDF & Email