Den norske naturen er nydelig, men det er klart at været noen ganger legger en demper på lysten til å ta fatt på tur i skog og fjell. Med litt forberedelser går det likevel kjempefint å gå på tur selv om det høljer ned, det kan faktisk bli både koselig og forfriskende.

Kle deg etter været

Til å begynne med er det selvfølgelig viktig å kle seg etter været. Du kan lage fantastisk turmat og ha med god drikke, men hvis du er kald eller bløt på beina blir det ikke noe hyggelig uansett. Se derfor etter en god regnjakke dame, og funksjonelle støvler eller sko som er vanntette.

Samtidig bør du ikke kle på deg så mye at du blir klam og varm av for mange lag eller tette materialer, det kan være lurt å velge plagg med gode pusteevner.

Selvfølgelig kan du lage varm mat i regnet

En regnfull dag kan det være ekstra godt med varm mat eller drikke, i mange tilfeller går det også kjempefint å fyre opp spritkjøkken hvis det ikke pøser ned. Mange steder finnes det jo dessuten gapahuker der du kan tenne opp bål i ly fra regnet, da må du bare følge med på at du virkelig kommer deg videre på turen når du har satt deg godt til rette.

Med bål kan du lage alt du uansett ville hatt med deg på tur, men det er selvfølgelig også mulig å ha med alt ferdig i både termos og større mattermos. Det kan helt enkelt være pølser, men også andre ting som suppe eller gryter. Ta en titt på forskjellige tester av termoser, det kan være store forskjeller mellom hvor mye de ulike produktene egentlig isolerer. Selv små forskjeller kan utgjøre en stor forskjell på en litt lengre tur, og en god termos er derfor også avgjørende når du skal ha med turmat i regnet.

Print Friendly, PDF & Email