Kanskje dyrker du egne grønnsaker i hagen, eller er du så heldig at du kan lage saft og syltetøy med egne bær? Da trenger du sannsynligvis også en eller flere uteborder, slik at du kan oppbevare alt hageutstyr på en smart måte. Det finnes mange ferdige byggesett, uteboder er en produktkategori med mange tilgjengelige alternativer, men du kan også relativt enkelt bygge din egen utebod.

En rimelig løsning som du lager selv

De ferdige byggesettene har selvfølgelig sine kvaliteter, men det er ikke alltid du finner akkurat den modellen du er på jakt etter. Dessuten vil du selvfølgelig betale et lite tillegg for at materialene er ferdig tilpasset og pakket sammen. Derfor kan en utebod du lager selv være et rimeligere alternativ.

Samtidig er det uten tvil fornuftig å benytte en ferdig oppskrift, med tegninger og lister med materialer. Det er fort gjort å gjøre feil hvis du begynner å bygge uten en plan, selv et lite bygg er satt sammen av mange forskjellige deler.

Enkel eller luksuriøs løsning?

De aller fleste uteboder er åpenbart enkle konstruksjoner, som skal gi en grunnleggende beskyttelse mot vær og vind. Derfor er også de aller fleste ikke isolerte, og innlagt strøm er kanskje en unødvendig luksus. Selv enklere boder kan ha forseggjorte fundament og gulv, for eksempel i form av et støpt gulv eller stabile heller.

På den andre siden er det selvfølgelig også mulig å bygge en utebod i luksusklassen, med alt fra elektrisitet og oppvarming til en innredet del til andre formål. En slik bod vil mer ligne på et lite anneks, men vil da åpenbart også ha et bredere bruksområde. Det er også noen som velger å integrere utebod med garasje, noe som også kan være smart og plassbesparende. Med en ny utebod vil det være mye enklere å holde det ryddig i hagen, og enklere å fokuser på avlingene.

Print Friendly, PDF & Email