Jordbærpai – Det finnes ikke noe i hele verden som er mer sommerlig enn jordbærene. Jordbærpai av modne, røde, norske jordbær. Hjemmelaget og servert i hagen en varm sommerdag hos mormor. Nam!

Det trenger ikke ta så lang tid å lage en herlig jordbærpai. Hvis du ikke har en urokkelig tradisjon om at alt skal lages fra bunnen, så kan du ha en jordbærpai på ca. en halv times tid. Det gjør du ved å kjøpe en ferdiglaget paibunn og evt. vaniljekrem – pulver som blandes opp med melk og sukker – hvis du vil ha krem i jordbærpaien.

 

Ingredienser til paibunn

  • 150 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør
  • 3 ss melis
  • 1 eggeplomme

Slik lager du paibunn

  • Hell melet i en bolle
  • Skjær smøret i mindre biter før du tilsetter det i melet
  • Tilsett melis og eggeplommen
  • Saml deigen raskt og lett – den skal ikke eltes
  • Fordel deigen ut i en paiform slik at den fyller hele formen – også opp på sidene
  • Tildekk deigen og sett den en time i kjøleskapet.
  • Stek bunnen i 20 minutter ved 200°C til den er gylden.

 

Du kan selvfølgelig tilsette hva som helst i paibunnen – altså all frukt og søte saker. Melis gjør deigen søt, så denne bunnen egner seg ikke til en middagsrett – men nå er jo dette en oppskrift på en jordbærpai, så her bruker vi jordbær.

Ingredienser til fyll 

  • 2 gelatinplater
  • 500 g ferske jordbær
  • 4 ss jordbærsyltetøy
  • 4 ss kokende vann

Slik lager du fyllet til  jordbærpai

  1. Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter.
  2. Skyll og rens jordbærene, og skjær evt. store jordbær i to.
  3. Smelt de lett avdryppede gelatinplatene i en gryte med det vannet som henger igjen
  4. Bland jordbærsyltetøy og vann, og press det gjennem en sikt.
  5. Tilsett de smeltede og lett avkjølte gelatinplatene, og la det trekke litt – ikke så lenge at det stivner helt.

Slik lager du jordbærpai

  1. Vil du ha krem i jordbærpaien begynner du med å smøre et lag vaniljekrem på den ferdigstekte paibunnen. Du kan også begynne med et tynt lag mørk sjokolade.
  2. Legg jordbærene i paibunnen.
  3. Hell geleen over bærene rett før den stivner helt.
  4. La paien hvile til bærmassen har stivnet.

Server paien med krem eller vaniljeis! Velbekomme!

Vil du heller lage en jordbærkake?

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Jordbærpai
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)