Tunfisksalat er et smakfullt pålegg enten om det skulle vært i en sandwich eller rundstykke. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på tunfisksalat. Du kan finne forskjellige oppskrifter med egg, uten egg, med mais, uten mais, med kapers, uten kapers, ja, du skjønner tegningen. Lager du den med kokt pasta kan du til og med spise den til middag.
Tunfisksalat er en enkel og rask rett å lage, akkurat slik jeg foretrekker det. Tunfisksalat kan derfor gi en rask, enkel og sunn lunsj eller middag på under 10 minutter.
Tunfisksalat – oppskrift
Det blir sjeldent rester når jeg lager tunfisksalat, ettersom det er en billig og smakfull rett. Det gir dessuten mer proteiner og metthet dersom man fyller godt opp i en sandwich.
Ingredienser til 4 rundstykker
- 2 bokser tunfisk i vann
- 3 ss majones
- 3 vårløk
- 1 ss rømme
- 1½ ts dijon sennep
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss kapers
Tilbehør til tunfisksalat
- 8 skiver god brød, bagels, rundstykker eller lignende
- 4 ss persille
- 3-4 reddik
- 4-6 cherrytomater
- Litt dill
Slik lager du sandwich med tunfisksalat
- Hell ut vannet fra tunfisken
- Skjær vårløk i tynne skiver
- Bland tunfisk, vårløk, majones, creme fraiche og sennep
- Grovhakk kapers og bland den inn i salaten
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper
- Rist brødskivene
- Fordel i mellomtiden grovhakket persille på fire tallerkener
- Fordel tunfisksalat på fire brødskiver
- Fordel reddik, halverte cherrytomater og dill over
- Legg og klem de resterende fire brødskivene over før du skjærer dem i to
- Legg to halve sandwicher på hver tallerken, og pynt med persille.
Tips: Server salaten også gjerne med kald pasta for en herlig pastasalat som en rett i seg selv eller som en del av et koldtbord
Tunfisksalat med egg
Vil du ha litt mer fyll i salaten kan du tilføye egg. Du kan da tilføye for eksempel fire avkjølte hardkokte egg som du enten skjærer i små biter og tilføyer i salaten, skjærer dem i båter for å dekorere tallerkenen eller i skiver som du legger i sandwichen med tunfisksalaten.
Oppbevaring og holdbarhet
Har du tunfisksalat til overs, eller velger å lage en større porsjon når du først lager det, skal restene oppbevarer i en tettlukket boks i kjøleskapet. Den kan holde seg i et par dager i kjøleskapet. Ved frysning vil den skille seg, så det egner seg ikke.
![recipe image](https://godtnoe.no/wp-content/uploads/2018/08/tunfisksalat.jpg)