Kyllingsalat med karry  smaker herlig til lunsj eller forrett. Salaten kan lages med både hønsekjøtt og kyllingkjøtt. Bruker du kylling går det raskere ettersom kylling er raskere å tilberede enn den litt eldre hønen.

Denne kyllingssalaten er en majonessalat, men det kan også være en salat tilberede med – gjerne stekt – kylling som blir blandet med f.eks tomat, persille, fetaost og andre ingredienser med en dressing til.

Kyllingsalat med karri

Hjemmelaget kyllingsalat med karri – Oppskrift

Jeg bruker kylling – kyllingbrystfilet – i min salat for at det skal være en rask rett. Det gjør også at salaten blir litt lettere – fettmessig – siden hønsekjøtt er lit fete enn kyllingkjøtt.

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 250 g kyllingbrystfilet
  • 1 boks asparges
  • 100 g sjampinjong
  • 1½ dl gresk yoghurt
  • 3 ss majones
  • 1½ ss sennep – ikke for sterk
  • 1 knippe karri
  • ½ ss flytende honning
  • Salt og pepper etter smak

Slik lager du kyllingsalat

  1. Legg kyllingen i en gryte med vann som akkurat dekker dem.
  2. Krydre med salt og karri
  3. Kok kjøttet til det blir mørt, men ikke seigt og tørt – ca. 15 minutter
  4. La kjøttet dryppe av og kjøles
  5. Rens og skjær asparges og sopp
  6. Kok asparges og sopp i 5 minutter og la dem også dryppe av
  7. Bland yoghurt og majones til en dressing
  8. Smak til med honning, sennep, salt og pepper
  9. Venn inn asparges og sopp i dressingen
  10. Skill kyllingen med noen gafler – akkurat som pulled pork – så du får mindre biter
  11. Venn kyllingen også inn i dressingen og bland alt godt sammen.

Vanskeligere er det ikke

Kyllingsalat til lunsj

Server kyllingsalaten på brødskive med et salatblad, litt gressløk eller karse og kanskje noen skiver tomat – husk også bacon.

Croissant med kyllingsalat

Du kan også servere kyllingsalat i en croissant – enten som en lunsj eller forrett. Det skal selvfølgelig være en vanlig croissant og ikke fylt.

Kyllingsalat på ananasring

Eller så kan du, som vi gjorde på 80-tallet, legge en klatt kyllingsalat på en ananasring og servere det som en forrett.

Holdbarhet på hjemmelaget kyllingsalat

Den hjemmelagde kyllingsalaten kan selvfølgelig ikke holde seg like lenge som den du kjøper ferdiglagd i butikken siden den ikke er full av konserveringsmidler. Men den kan fortsatt fint holde seg en liten uke i kjøleskapet. Bruk lukte- syns- og smakssansene dine for å sjekke. Kast den om den luker, smaker eller ser annerledes ut.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Kyllingsalat med karri
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time