Rabarbragrøt er en herlig, myk og litt syrlig blanding med rabarbra. Rabarbra er en spennede grønnsak som alltid minner meg om varme og lange vårdager. Rabarbra høstes fra slutten av mars til sankthans. Når den høstes skal den hverken brekkes, plukkes eller klippes, men de skal trekkes. Det vil si at du tar et godt tak rundt stilken og trekker oppover, og vipps så står du der med en rabarbra. Under de største bladene får du de tykkeste rabarbraene, og omvendt.

Pass på, trekker du for mange rabarbra på en gang risikerer du at det er lenge til neste gang du kan høste fra den igjen ettersom du trekker ut bladene som sørger for å samle opp energi som planten kan bruke til å danne nye skudd.

Rabarbragrøt

Rabarbragrøt – oppskrift

Men hva kan du så bruke disse nyplukkede bladene til? De er nemlig litt vell sure å spise som de er. Bruk dem for eksempel til en frisk, sommerlig rabarbragrøt.

Ingredienser til 4 personer

 • 750 g rensede rabarbra
 • 3 dl vann
 • 90 g sukker
 • 3 ss maistivelse

Slik lager du rabarbragrøt

 1. Skjær rabarbra i mindre biter
 2. Kok rabarbrabitene i vann til de er myke, ca. 5-6 minutter
 3. Rør inn sukkeret, litt og litt. Tilpass mengden til dine ønsker
 4. Rør maisstivelsen inn i litt vann og deretter litt og litt inn med rabarbaen under omrøring
 5. Kok grøten gjennom i ca. 1 minutt
 6. Hell rabarbragrøten over i en serveringsskål.
 7. Strø litt sukker over før du setter den til avkjøling.

Server rabarbragrøten med kald med melk, fløte eller vaniljesaus til.

Tips:  Tilsett en halv vaniljestang med kornene skrapet ut og kok opp sammen med rabarbraen. Tilsett vaniljefrøene sammen med sukkeret. Dette gir et herlig tilskudd av vaniljesmak til rabarbragrøten. Husk å ta vaniljestangen ut før servering.

Tips 2: Dersom du ikke liker bitene i rabarbragrøten kan du sile den. La da rabarbraen koke litt lengre – ca. 15-20 minutter – til den er helt utkokt. Hell den så gjennom en sil og over i en gryte. Kok den opp på nytt før du tilsetter sukkeret og så jevningen under omrøring som ovenfor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Rabarbragrøt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time