Tomatsalat smaker herlig til nesten alle stekte retter. Det er også en av de mange rettene med uendelig mange forskjellige oppskrifter. Det eneste de alle har til felles er at det er tomater og noe grønt i dem.
For morro skyld søkte jeg på «tradisjonell tomatsalat» og «klassisk tomatsalat», og ikke uventet fikk jeg selvfølgelig mange forskjellige oppskrifter. Det som gikk igjen for en tradisjonell tomatsalat var at den som regel skal inneholde tomat, løk og basilikum eller persille samt en dressing. Flere oppskrifter har også fersk ost og/eller oliven.
Tomatsalat med feta eller mozzarella
Jeg lager stort sett en utvidet tomatsalat. Jeg elsker nemlig både feta, mozarella og oliven. Allikevel så har jeg valgt å gi deg oppskriften på den enkleste tomatsalaten som finnes. Den kan du nemlig selv bruke som grunnoppskrift og tilsette det du selv ønsker. Smak den gjerne til med feta, mozarella og/eller oliven.
Tomatsalat – oppskrift
En god tomatsalat – en tomatsalat er alltid god – smaker godt til stort sett alt. Den gir et deilig friskt tilskudd til enhver rett.
Ingredienser til tilbehør for 4 personer
- ½ kg tomater – en tomat du synes smaker sommerlig og saftig
- 1-2 rødløk
- 1 håndfull fersk basilikum
- 1 ss olivenolje
- 2 ss vin- eller balsamicoeddik
- Sukker
- Salt og pepper
Slik lager du tomatsalat
- Skyll tomatene og skjær dem i pene skiver, halv eller båter avhengig av størrelsen på tomatene
- Legg dem enten på en tallerken eller i en bolle
- Strø litt salt over
- Skjær rødløk i tynne skiver eller grovhakket
- Legg løken over tomatene
- Grovhakk basilikum og strø over tomatene
- Bland olje og eddik til en dressing som du smaker til med sukker, salt og pepper.
- Hell dressingen over tomatene
Tilføy gjerne med fersk ost, oliven eller feta.
Velbekomme