Fiskepinner – Folk som ikke liker fisk, kan ofte like og spise fiskepinner. Altså, som i panerte fiskefileter. Disse kan spises uten at det smaker som fisk, slik at folk som ellers fordrar fisk, ikke tenker over at de egentlig spiser fisk.

Stort sett alle slags fiskefileter kan paneres. Jeg ville nok selv ikke panere laks eller ørret, men ellers ingen andre grenser. Flat fisk kan til og med paneres hele og stekes på pannen. Men denne oppskriften bruker fiskefileter. Disse er gode til middag med stekt eller kokt potet og remulade til, eller kanskje en persillesaus.

Fiskepinner

Fiskepinner – Oppskrift

Den raskeste måten å lave fiskepinner på er å ta en pakke fiskepinner ut av frysedisken i butikken og legge dem på en stekepanne når du kommer hjem. Men de blir fort kjedelige, tørre og harde. Kjøp istedet ferske eller frosne fiskefileter – torsk, hyse eller lignende – og paner dem selv.

Dypp eventuelt fiskefiletene i sammenpisket egg, så fester paneringen seg bedre. Du kan panere – vende – fiskefiletene i helt vanlig rasp, eller enkelt lage din helt egne rasp.

Du kan for eksempel blande rasp og rugmel for en grov panering. Du kan også enkelt kjøpe Panko, en japansk grov rasp som egner seg til panering av mat som skal frityrstekes, men også til panert fisk.

Enkel hjemmelaget rasp

Har du lyst til å lage din egen rasp, trenger du først noe tørt brød. Det er en god måte å bruke opp noe gammelt brød på.

  1. Sett ovnen på 150 °C.
  2. Blend eller riv brødet i små biter og legg det utover et stekebrett
  3. Stek i ovnen i til brødet har blitt ordentlig tørt og hardt – tiden avhenger av hvor tørt brødet var på forhånd.
  4. Vend raspen jevnlig så den ikke blir brent
  5. La raspen avkjøles helt før du bruker den

Den hjemmelagde raspen kan oppbevares i en tettlukket boks eller i fryseren-

En ekstra god rasp

For en ekstra god smak på fiskepinnene kan du bruke denne raspen

Ingredienser for fiskepinner til 4 personer

  • Brødsmuler fra 50 g hvitt brød
  • Fintrevet skall av 1 sitron
  • 25 g revet parmesan
  • 1-2 kvister timian
  • 1-2 ss olje
  • Salt og pepper
  • Fiskefileter

Slik lager du fiskepinner

  1. Bland brødsmulene, sitronskall, parmesan, hakket timian , salt og pepper, samlet med et par ss olje.
  2. Del fisken i ønsket størrelse
  3. Vend fiskefiletene i raspen og stek dem gyldne i smør eller margarin på pannen. Du kan også steke dem i ovnen. De trenger ca. 7-8 minutter på 200 ºC.

Server fiskepinnene med remoulade, og stekte eller kokte poteter.

Her er inspirasjon til flere spennende fiskeretter som faller i smak hos de fleste

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Fiskepinner
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time