Fennikelsalat er en salat med den rare roten fennikel. Jeg husker ikke når jeg spiste fennikel for første gang, men det var en gang i voksen alder. For denne planten har ikke vært en del av det norske kjøkken så lenge.

Fennikel er en urteplante. De tørkede frøene er nok mest kjent, ettersom det blir brukt som krydder i en del retter som saus, fiskeretter og krydder i brød. Bladene og stilken benyttes til salater.

Fennikelsalat

Fennikelsalat – oppskrift

Det finnes altså en del forskjellige bruksmuligheter for fennikelen, grønnsaken som smaker litt som lakris. Man kan også tilsette den i gryteretter eller smørdampe dem, og ha dem som tilbehør til forskjellige retter. Men her får du oppskriften på en salat med råmarinert fennikel. Det er et enkelt tilbehør som smaker godt.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 sitron
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fennikel
  • 1 par never modne stilkkelsbær
  • 1 neve erter
  • 1 bundt urter
  • Salt og pepper

Slik lager du fennikelsalat

  1. Press sitronsaft i en skål og rør inn litt salt og pepper
  2. Tilsett oljen og rør marinaden sammen slik at salt og pepper er helt oppløst
  3. Rens fennikel ved å skjære av rot og topp. Spar på toppen. Skjær fennikelen i tynne skiver
  4. Finhakk urter med fennikelbladene
  5. Tilsett fennikel og urter i marinaden, og la det trekke i minst 20 minutter. Blandingen holder seg fint noen dager i kjøleskapet
  6. Vend rundt i blandingen noen ganger
  7.  Rens stikkelsbærene
  8. Tilsett erter og stikkelsbær i salaten rett før servering, og bland dem inn

Fennikel er ganske hard å tygge i når den er rå, men når den er marinert først, som her, så blir den myk, og allikevel beholder sprøheten.

Fennikelsalaten har en karakteristisk smak – på den gode måte – som smaker godt til grillete og stekte retter.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Fennikelsalat
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time