Fiskesuppe – Fisk er sunt! Vi alle vet det, men allikvel er det mange som tror at de ikke liker fisk. Jeg sier «tror» fordi de umulig kan ha smakt alle fiskeretter. Og en del fiskefornektere inrømmer også at de faktisk spiser fiskepinner, fiskekaker, røkelaks, makrell i tomat eller lignende. Så da kan de kanskje også lokkes til å smake på en fiskesuppe.
Fiskesuppe – Oppskrift
Denne fiskesuppen er er enkel og rask å lage, og inneholder ingen ben!
Ingredienser til 4 personer
- ¾ l vann
- 2-3 gulrøtter
- 1 purre
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss olivenolje
- ½ ts timian
- 1 boks hakkede tomater
- 1 fiskebuljongterning
- 500 g fisk – torsk eller lignende hvit fisk fra torskefamilien
- 150 g reker
- 1 knipe cayennepepper
- Salt
Slik lager du fiskesuppe
- Skjær gulrøttene og purre i tynne skiver
- Hakk løk og hvitløk grovt
- Stek gulrøttene, purre, løk og hvitløk i litt olje sammen med timian i et par minutter.
- Tilsett de hakkede tomatene, kokende vann og buljongterningen. La stå og koke i 5 minutter
- Skjær imellomtiden opp fisken i små biter, og legg dem i gryten. La fisken koke i 3-4 minutter
- Tilsett rekene, og ta gryten av varmen.
- Smak til med cayennepepper og salt.
Server suppen med grove rundstykker ved siden av.