En airfryer er et allsidig og effektivt kjøkkenredskap som kan hjelpe deg med å lage sunnere og deilige måltider på kort tid.

I motsetning til tradisjonell frityrkoker, bruker en airfryer en kraftig vifte for å sirkulere varm luft rundt maten, og skaper en sprø og gylden skorpe, uten behov for store mengder olje. 

Hvis du er usikker på hvilke airfryer du vil velge, kan en airfryer test hjelpe deg med å finne den som passer dine behov. 

Her er noen deilige oppskrifter å begynne med for å ta dine airfryer ferdigheter til neste nivå.

  1. Air Fryer kyllingvinger

Sprø kyllingvinger er en klassiker som du enkelt kan lage i airfryeren. Begynn med å krydre kyllingvingene med favoritt krydderet og andre urter, som paprika, hvitløkspulver, salt og sort pepper. 

Forvarm airfryeren til 200°C og plasser vingene i kurven. Stek i 20-25 minutter og snu om underveis til de er gyllenbrune og sprø på utsiden og gjennomstekt på innsiden. Server med din foretrukne dipsaus, for eksempel barbecuesaus eller rømme, og nyt!

  1. Air Fryer Fish and Chips

Fish and chips er en elsket britisk rett som du kan lage sunnere mat hjemme ved hjelp av en airfryer. Start med å skjære fiskefiletene i passe biter og krydre dem med salt, sort pepper og sitronsaft. 

Skjær deretter potetene i tynne strimler og bløtlegg dem i kaldt vann i 15 minutter for å fjerne overflødig stivelse. Forvarm airfryeren til 200°C og belegg fisken og potetene med et tynt lag olje. Legg fisken i kurven og stek i 10-12 minutter til den er gylden og sprø, tilsett deretter potetene og stek i ytterligere 10-12 minutter til den er gyldenbrun og myk på innsiden.

  1. Air Fryer Falafel

Falafel er en smaksrik og proteinfylt vegetarrett som du enkelt kan lage i din airfryer. Begynn med å blande kikerter, hvitløk, løk, persille, spisskummen og koriander i en kjøkkenmaskin til den er jevn. 

Form blandingen til små kuler og avkjøl i minst 30 minutter. Sett varmen til airfryeren på 180°C og ha et tynt lag med olje på falafelkulene. Legg dem i kurven og stek i 15-20 minutter til de er gyllenbrune og sprø på utsiden og møre på innsiden.

  1. Air Fryer søtpotetfries

Søtpotetfries er et sunt og deilig alternativ til vanlig pommes frites som du enkelt kan lage i airfryeren. 

Begynn med å skjære søtpotetene i tynne strimler og sleng dem i en bolle med en spiseskje olivenolje, paprika og kanel. 

Sett varmen på airfryeren til 200°C og legg søtpotetene i kurven. Stek i 10-12 minutter, bla halvveis, til de er sprø og gyllenbrune på utsiden og møre på innsiden.

  1. Air Fryer Kyllingparmesan

Kyllingparmesan er en klassisk italiensk rett som du kan lage på en sunnere måte ved hjelp av en airfryer. 

Begynn med å krydre kyllingfiletene med salt og sort pepper, og legg dem deretter i brødsmuler, revet parmesanost og egg. Sett varmen på airfryeren til 180°C og legg kyllingen i kurven. 

Stek i 15-20 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt. Topp hvert kyllingbryst med hjemmelaget tomatsaus og revet mozzarellaost, og stek deretter i ytterligere 2-3 minutter til osten er smeltet og boblende.

  1. Air Fryer Løkringer

Dypp hver løkring i mel og deretter dypp det i sammenpisket egg og tilslutt i panko-brødsmuler, og pass på å dekke hver ring jevnt. Legg de belagte løkringene på en tallerken eller rist.

Sett varmen på airfryeren til 200°C. Spray kurven lett med en nonstick-spray.

Legg løkringene i et enkelt lag i luftfrityrkurven, og pass på at de ikke berører hverandre. Stek løkringene i 5-6 minutter på den ene siden, snu dem og stek i ytterligere 3-4 minutter til de er gyllenbrune og sprø.

Du må kanskje tilberede løkringene i partier, avhengig av størrelsen på kurven. Pass på å holde øye på dem for å unngå at løkringene brenner, og juster steketiden etter behov.

Print Friendly, PDF & Email