Et av de viktigste spørsmålene når du vurderer en slankeoperasjon er det å komme deg – hvor lang tid tar det og hvordan det blir; vil det være komplikasjoner, og hva kan man gjøre for å gjøre det så raskt og glatt som mulig?

Rett etter operasjonen

Avhengig av hvilken type operasjon – spesielt om det var åpen eller lukket kirurgi (gastrisk bypass er ofte lukket kirurgi, med bare små snitt), vil det først være litt restitusjonstid på sykehuset og du vil bli nøye overvåket av leger og sykepleiere.

Det vil ikke være den beste tiden, for gastrisk bypass-operasjon er fremdeles en stor operasjon, men du blir tatt godt vare på og gjort så behagelig som mulig. Og det verste vil passere i løpet av få dager. Enhver risiko for alvorlige komplikasjoner er statistisk veldig liten, og du vil bli nøye overvåket.

Hjemme

Når du kan reise fra sykehuset vil det være en progressiv restitusjonstid hjemme og mange nye regler, spesifikke oppgaver og forslag å følge, hele delen av operasjonspakken og en del av prisen på gastrisk bypass som du betalte, så ingen ekstra kostnader der, det er gjort så enkelt for deg å følge som mulig.

Du må ta det rolig og overvåke prosessen, og også overvåke helsen din nøye. Hvis noe virker underlig bør du definitivt kontakte din tildelte etterpleier.

Følg de tildelte diett- og aktivitetsinstruksjonene så nøye som mulig, og ikke nøl med å strekke ut hånden og søke hjelp, også fra venner og jevnaldrende støttegrupper.

Og husk å alltid hold deg hydrert!

Mulige bivirkninger

Eventuelle bivirkninger av gastrisk bypass-operasjon er vanligvis ikke alvorlige og kan dempes eller unngås når du følger det tildelte diett og aktivitetene, men det er fortsatt veldig viktig å overvåke helsen din. Noen av hovedspørsmålene kan være:

  • Forstoppelse
  • Kvalme (det kan være flere årsaker, som begynner med for rask tygging eller for store porsjoner til å være midlertidig overfølsomme for lukt)
  • Oppkast (prøv å måle porsjonene nøye, kroppen din må tilpasse seg en mye mindre mengde mat; drikke mye væske mellom måltidene)
  • Oppblåsthet (følgende foreskrevet diett vil hjelpe med dette)
  • Midlertidig hårtap eller hudforandringer – dette skyldes kaloritap og hormonelle endringer og vil ikke vare.

Livsstilsendringer

Gastrisk bypass-operasjon er en livslang endring, men det er ingenting annet enn et verktøy for livsstilsendring, så å opprettholde en balansert diett, trene og overvåke både din fysiske og mentale helse er super viktig. Det vil ikke være lett, men det vil være verdig. Og husk – du trenger ikke å slite alene. Nå ut, både til legene dine og til vennene dine og støttegruppene.  

Hvis du ønsker å lære mer om noe her, det være seg detaljer om gastrisk bypass eller annen slankekirurgi, pris på gastrisk bypass og hva som er i pakken, ikke nøl med å gå videre til overvekts-operasjoner.no og snakk med profesjonelle konsulenter der! 

Print Friendly, PDF & Email