Ovnsbakt laks er en herlig måte å spise fisk på. Laks i seg selv er en fantastisk god fisk, som er enkel å like. Selv de som sier at de ikke liker fisk, liker ofte laks. Ja, tilberedt i ovn på denne måten blir den hvertfall tatt godt imot her.

Laks er en fisk man heldigvis også kan få tak i hele året. Dog, er den ikke den billigste fisken man får tak i, ei heller den dyreste. Det er en god rett å servere både til hverdag og selskap.

Laks er ikke bare god, enkel og fin nok til å servere til selskap, men også utrolig sunn. Laks er nemlig en fisk som er rik på de sunne flerumettede omega-3 fettsyrene som er essensielle for en god helse. Den er også rik på jod, selen og vitaminene D og B-12. Ja, det mangler ikke på positive ting med denne fisken.

Tilberedning av laks

Laksen har et fast, lyserødt kjøtt. Den kan tilberedes på en rekke forskjellige måter. Man kan tilberede den hel, filetert eller utskåret. Man kan røke, marinere, grille, steke eller dampe den. Her har jeg dampet den i ovn – eller bakt den om du vil.

ovnsbakt laks

Enkel ovnsbakt laks

Det krever ikke så mye å tilberede laks. Det er både raskt og enkelt å lage!

Ingredienser

  • Lakseside – beregn 200 – 250 g kjøtt pr person
  • Sitron
  • Dill
  • Salt og pepper

Slik tilbereder du ovnsbakt laks

  1. Forvarm ovnen til 200° C
  2. Legg laksen i et stort stykke alumiumsfolje som kan pakkes helt rundt fisken
  3. Press saften av en halv sitron over fisken.
  4. Del den andre halve sitronen i skiver
  5. Legg dill, sitronskivene, salt og pepper på fisken.
  6. Lukk aluminiumsfolien over laksen
  7. Stek fisken i ovnen i 18-20 minutter til den er gjennomstekt
  8. Pakk ut laksen og server den på tallerkener. Skinner vil sitte fast i foljen, enkelt og greit.

Tilbehør

Du kan servere med hva du nå måtte ønske. Jeg synes det er godt med klassisk asparges, hollandaise og kokte poteter. Andre gode forslag er å tilberede rotgrønnsaker i ovnen sammen med laksen.

I tillegg er det godt med en frisk salat servert til, hva med en deilig agurksalat eller en mer mettende bønnesalat?

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Ovnsbakt laks
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time